Meny
Annons

Besök på Fäviken Magasinet

Fävikenmagasinet, Norrgavel

Fävikenmagasinet

Fävikenmagasinet

Fävikenmagasinet

Fävikenmagasinet

Fävikenmagasinet

Precis hemkommen från ett helt fantastiskt dygn på Fäviken Magasinet. Matupplevelsen var en födelsedagspresent från min man som planerat det ett halvår i förväg. Anledningen är att väntetiden är just så lång, för att sno åt sig någon av de tolv åtråvärda middagsplatserna. Och igår var det äntligen vår tur. Vår tur att få njuta av en av världens bästa restaurangupplevelse. Med 17 olika serveringar och en helt fantastisk atmosfär känner jag mig nu i fullständig harmoni inför helgens julstress…

De flesta gästerna hade rest långväga och en av besökarna var en modefotograf, matstylist och -bloggare, som rest ända från New York. Härliga kontraster mitt i urskogen.

Eftersom mycket av inspirationen kring inredning numera hämtas från just matupplevelser tillåter jag mig att även visa lite vackra kompositioner/upplägg. Den översta bilden visar vår första servering som bestod av linfrökex och ättika med musseldip. Den sista matbilden visar en av de fantastiska desserterna som bestod av konserverad äggula, smulor av tallbarkskaka och svartvinbärsorbé (älgörtglass till alla andra som tål komjölk). En riktigt favorit som jag önskar jag kunde återskapa.

De smakfulla färgvalen i hotellets korridor tar min tankar till engelska Pinch Design. Mycket av inredningen kommer från Norrgavel som också är en favorit. Allt porslin har de formgivit själva och låtit Åre-keramikern Anna-Karin Edholm (Made in Åre) tillverka. Vattenglas och tillbringare ligger Åre Glashytta bakom.

Sista bilden visar hjärtat av upplevelsen – köket, med den unge matkonstnären Magnus Nilsson, som är anledningen till dess succé.

Har många fler spektakulära bilder, men vill inte avslöja mer. Det får ni istället njuta av på egen hand. För ett besök här är ett måste.  //Sofia

Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

Kommentera
Annons
Annons
AnnonsAnnons
Mobilsajt:  /  AV