Annons

Inlägg taggat med formgivare

Belysning Publicerad 06 september 2011

Kristallklar höstnyhet

Just när jag upplevde det som att jag sett allt kommer upphovsmannen till succélampan Luchsia, Johan Carpner, med något helt nytt igen. Ett samarbete med Krebs Stockholm har resulterat i den här strålande och helt omvälvande kristallampan – ett möte mellan kristall, plåt och trä. Modernt, roligt och med vackra detaljer. Lampan heter October och kommer att lanseras under hösten. Kul!//Kristin

Bild: Krebs Stockholm, fotograf Helén Pe.

Annons
Belysning Publicerad 10 februari 2011

Alla goda ting är tre

Claesson Koivisto Rune, en designertrio med ett imponerande erfarenhetsbagage fick Elle Interiörs Designpris 2011. De blir först ut i vår enkätserie med flera av Sveriges mest spännande formgivare. Så håll utkik om ni vill veta vad de har på gång!

Vilken blir er nästa stora formutmaning?

– Vi har en rätt stor utmaning framför oss i form av ett elektronikprojekt som, om allt går vägen, kommer att visas på Milano-mässan senare i år. Mer än så kan vi inte avslöja, men det är ett helt nytt område för oss.

Vilken designprodukt som ni inte står bakom hade ni velat sätta ert namn på?

Wegners Y-stol. Och det mesta som formgivits av Achille Castiglioni. Han är den mest inspirerande formgivaren av alla. Han representerade aldrig bara en stil utan höll sig evigt ung och utvecklades ständigt.

Vilket är ert bästa inredningstips?

– Anlita en arkitekt!

Achille Castiglioni – en evigt ung formgivare enligt Claesson Koivisto Rune. Lampan Snoopy är en av deras många favoriter.

Bild 1: Ola Rune, Eero Koivisto och Mårten Claesson. Foto: Sofia Berg, Tingelings

Bild 2:  Wikipedia och Bonluxat.com

Annons