Annons

Inlägg taggat med Scandic Grand Central

Butiker Publicerad 20 januari 2014

Stockholm för en natt

Det blev en snabbvisit i Stockholm. Jag och min kompis Anna som driver Årebutiken här uppe, tog nattåget ner på onsdagen, och åkte direkt ut till Formex på torsdag morgon för att möta upp min bloggkollega Kristin och titta runt i mässhallarna på vårens alla nyheter. Därefter tog vi in på Scandics ”flaggskepp” Grand Central. Har bott där innan och det är så otroligt smakfullt på alla sätt och vis. Se tidigare inlägg här. Den här gången var det en annan snäll vän som graderade upp oss till en svit. Vill för övrigt tipsa andra bloggare att man kan ansöka om att få bo gratis i deras rum Bloggers Inn när man har jobbrelaterade ärenden i Stockholm. Vi hade knappt om tid och hann väl inte njuta så mycket av rummet som vi önskat, men lite bubbel och dans till några vinylplattor hann vi med. Bl a Aretha Franklins ”I say a little prayer”. Sedan blev det middag med några Åre-vänner på restaurangen Nosh and Chow. Trots att detta är en inredningsblogg måste jag flika in att deras Toast Pelle Jansson är något utöver det vanliga. Har tidigare bloggat om restaurangens fantastiska lampor. Det kan du beskåda här. Den här gången hittade jag ännu en fin taklampa på toaletten i deras bar Bernie´s som ligger en trappa upp på innergården. Här nedan ser du den i grodperspektiv. Snabbvisit som sagt, dagen efter hann vi med en sväng på stan. Bl a Svensk Tenn. Trånade efter en kruka, men blev för bekväm för att släpa, så den fick stanna kvar i butiken. Och tittade lite i smyg på min drömlampa till soffan. Lyckades faktiskt med konststycket att inte handla en enda sak på hela dagen. Men snart blir det ny visit i stan med Elle Decoration Swedish Design Awards och Stockholm Furniture Fair. Så jag sparar mig tills dess. //Sofia

DSC_9638

DSC_9633

scandic_grandcentral_tingelings

 

IMG_2333

IMG_2344

IMG_2350

svenskttenn

Foton: Sofia Berg, Tingelings

Annons
Hotell Publicerad 05 juli 2012

Fyra nätter av lyx i Stockholm

Äntligen har jag fått njuta några nätter på fantastiska Scandic Grand Central i Stockholm. Via kontakter fick jag och min familj nöjet att bo på hotellets finaste rum. Och kontakten i fråga har ingen aning om att jag bloggar om inredning, utan är helt enkelt bara snäll mot min man. Ibland har man tur. Så i fyra nätter har jag låtsas att jag bor i Stockholm igen, gått vilse i våra 70 kvm, suttit på balkongen på kvällarna där jag njutit av storstadspulsen, sippat på lite vin och bläddrat i tidningar. På morgonen har jag tagit gamla springrundan runt Kungsholmen. Enda skillnaden är jag sluppit göra frukosten själv, för det har hotellets restaurang – smakfulla Teaterbrasseriet stått för. Är inte lätt att fota när man reser med två vilda småkillar, och med tanke på att vardagsrummet genast belamrades med Lego, gossedjur och godispapper, var det svårt att få till någon fin bild på den delen, men kika även på hotellets egna här. Barnen hade för övrigt väldigt kul åt rummets vinylspelare. Helt främmande för dem, men däremot en nostalgitripp för oss äldre med lite fler ”linjer” i ansiktet. //Sofia

Frukost Teaterbrasseriet, Scandic Hotel Grand Central

Frukost på Teaterbrasseriet. Klassiska pallar från Tolix.

Vackra lampor, Master suite, Scandic Grand Central

Sovrumslampan i grodperspektiv.

Vackra hotell, designhotell, Scandic Grand Central, Master suite

Sovrummet med den tilltalande väggpanelen som återkommer vid flera ställen på hotellet.

Face på Grand Central

Miljövänliga hotell gillar vi. Här jobbar de inte med onödiga småförpackningar som används till hälften och sedan slängs.

PJ, snygga lampor, Örsjö belysning, Scandic Hotel Grand Central

Älskar Örjsö Belysnings PJ-lampor.

Utsikt, Master Suite, Grand Central

Vackra, vackra …

Utsikt från balkong Hotel Grand Central

… vackra Stockholmssiluett från vår balkong.

innergård, hotell Grand Central, designhotell Stockholm

Det läckra glastaket i lobbyn fotat från ovan vid hissen.

Hotellrumsnumrering, Grand Central, Scandic Hotel, Design Hotel Stockholm

Kul idé med en salig blandning av typsnitt på hotellrummens numrering.

Teaterbrasseriet, Scandic Hotel, Grand Central, Design Hotel Stockholm

På Teaterbrasseriet njöt vi av frukosten och testade även deras Á la carte en kväll – en hit för hela familjen. Taklampan från Diesel.

Café, Hotel Grand Central, Stockholm

Deras kafédel. Är fortfarande väldigt svag för kaklade restauranger med mässingsdetaljer, marmor och mönstrat golvklinkers. Det här är med andra ord helt i min smak.

Foton: Sofia Berg, Tingelings

Annons