Mjölk- och glutenfria kantarellcrepes

 

Le Creuset, mjölk- och glutenfria kantarellpcrepes

Jag är allergisk mot komjölksprotein, med andra ord alla mejeriprodukter. Dessutom har jag en mage som bl a ska undvika gluten och sojaprodukter. Riktigt trassligt många gånger. Men idag finns det ett flertal bra alternativ tack vare att man upptäckt att många mår bra av att undvika både mjölk och gluten i kosten. Så när den här svampfångsten skulle förvandlas till crepes med kantarellstuvning blev det följande recept:

 

Glutenfria crépes, ca 4 pers

6 stora ägg

4 msk kokosmjöl

8 msk mandelmjölk

2 krm salt

Vispa upp äggen och salt, och därefter även ned kokosmjöl och mandelmjölk. Vispa slätt och låt stå i rumstemperatur i ca 15 min.
Stek dem i lite kokosolja eller mjölkfritt smör.

 

Mjölkfri kantarellstuvning:

Ca 2 liter kantareller

2 msk mjölkfritt smör

1 msk glutenfri mjölmix

1 dl Havredryck

1 dl Oatley iMat (”havregrädde)

Salt och peppar

1/2 lök om man har en mage som pallar det

Stek kantareller och ev lök för sig i mjölkfritt smör, smält mjölkfritt smör i en ny kastrull, strö över mjölmix, häll sedan över iMat och Havredryck och låt sjuda lite tills det tjocknar. Blanda sedan alltsammans och rulla in det i crépesen. Klart – smaklig spis! //Sofia

 

Foto: Sofia Berg, Tingelings

Prenumerera på ELLE Interiör





Laddar