Meny
Annons

Nytt i fönstret

Kvällsbilder är inte de bästa. Men eftersom helgens pyssel hänger i fönstret och det dagstid är vintervitt utanför, fick det blir så här. Det är en oro, eller himmeli som våra landsgrannar finnarna säger. Jag föredrar nog också himmeli. Liksom lite finare. Förr i tiden sades det att den här takkronan snärjde onda andar. Moooahaha!

Om det var lätt? Nja, när man väl hade fått tag på halmen, hittat den där långa stoppnålen och fått tag i just det där lingarnet, gick det väl relativt smidigt. Eftersom jag ursprungligen kommer från ”Halmens mecka” Bengtsfors, kunde jag be min systeryster åka till Halmens Hus och köpa en bunt till mig. Därifrån får du dem färdigrensade, vilket är att föredra. Sedan är det bara att klippa till önskad längd.

Tror för övrigt att vi kommer se mycket av halm i inredningen framöver. Ett väldigt spännande material. Och tänk om farmor Viola fortfarande var i livet. För gammal halmslöjdare som hon var, kanske hon skulle bli lite stolt över att jag för hantverket vidare? Well, well, vill du också göra en? Här hittar du en bra och pedagogisk beskrivning. Lycka till! //Sofia

Foto: Sofia Berg, Tingelings

5 kommentarer
Annons
 • Kristin Ekberg

  Åh Sofia! Så otroligt fin! Jag vill också göra en! Men jag har inte ditt tålamod, ingen syster i halmstaden Bengtsfors och ingen tid före jul. Nedrarns!

  • Tingelings Elleinterior Sofia

   Jag ska skicka med dig allt du behöver när du kommer hit över nyår. Men tålamod har jag tyvärr inget heller. Det är nog mer tack vare att jag kan blogga om det sedan, som gör att jag orkar…ha, ha!

 • Hanna

  Men jag dör, en sån fin gardin! Matchar dessutom perfekt med ditt nya pyssel. Som ler och långhalm … Nej, bäst jag slutar skriva nu. God jul!

  • Tingelings Elleinterior Sofia

   Ha, ha, tack. Det är Sven Markelius Pythagoras. Du hittar tyget hos Ljungbergs Textil. http://www.ljungbergstextil.se/index.php?lang=sv&page=sven-markelius
   Tyvärr galet dyr, men jag såg det som en livsinvestering. Och efter fyra år tycker jag fortfarande lika mycket om den, vilket är ett bra betyg. God Jul på dig!

 • Pingback: Helgpyssel – Himmeli | Tingelings

Annons
AnnonsAnnons
Mobilsajt:  /  AV