Besatt av växt

vackra växter, trendig växt, barockljusstakar, Panthella-lampa, Verner Panton, Sophora prostata

Den här veckan har jag och familjen hängt med min underbara vän Carolina och hennes familj som bor i Laröd, strax utanför Helsingborg. Älskar deras hem, och bjuder därför på ett hörn och en vacker växt jag hakat upp mig på. Har tack vare lite research (tack Elin) fått veta att den heter Dvärgkowai – Sophora prostata. Och i den här nötta terrakottakrukan gör den sig extra fin. Skålen är ett auktionsfynd liksom barockljusstakarna. Liknande fast i keramik hittar du t ex här. Verner Pantons tidlösa Panthella-lampa är en bröllopspresent från bl a mig och min blogg-kollega Kristin. Den fina skänken har Carolinas man Peter gjort. Denne händige herr Jarl har för övrigt många strängar på sin lyra. Just nu sitter han och planerar inför hösten då han ska cykla från Riksgränsen och genom hela Sverige ner till Helsingborg på 14 dagar! Allt för att samla in pengar till Bröstcancerfonden. Läs mer på Rosalandets hemsida. //Sofia

Annons

Foto: Sofia Berg, Tingelings

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar