Djungeltrumma på WC

 

williammorris-greenery-showercurtain-duschdraperi-2

Har sagt till mig själv att aldrig be om ursäkt för de bilder jag lägger upp på bloggen. Men jag måste kanske göra det för de bilder jag bjuder på här, på det duschdraperi jag beställde via Café Press. Det lite galna motivet från 1892, heter Greenery och är en John Henry Dearle från Morris & Co. Han började som assistent åt William Morris och blev sedan chefsdesigner och ligger bakom många av de mönster man kallar en ”William Morris”. Draperiet ser konstigt nog bättre ut på bild, trots att det är en dålig bild. I verkligheten är det mer pixligt/flammigt och nästan jobbigt att titta på. Men jag blir ändå glad när jag kliver in i det lilla badrummet. Och det är någonstans det viktigaste. Så jag kan inte rekommendera er att beställa ett med tanke på tryckkvalitén. Bara inspirera er till att inte alltid vara så förutsägbara. Lite mer humor och vågat har ingen dött av. Däremot kommer jag kanske att erbjuda mina vänner med känslighet för flimmer, det lite mer harmoniska badrummet på övervåningen. //Sofia

Annons

willammorris-greenery-showercurtain-2 2

 Bilder: Sofia-Tingelings

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar