Finast på Formex höst 2014, del 3

Min bloggkollega har redan redogjort för sina favoriter på förra veckans Formex-mässa. De tilltalade såklart även mig. Ni hittar dem här och här. Men detta fastnade också på näthinnan:

tovegreitz_spegel_formex2104

Vad händer när en upplevelse inte stämmer överens med våra förväntningar? Så förklarar bl a Tove Greitz från Beckmans Designhögskola sitt projekt där bl a den här spegeln ingår. Trendanalytikern Stefan Nilsson valde att kalla den ”Selfie-spegeln”. Just därför var jag tvungen att ta en sådan.

Annons

 

grå hylla, hübsch

Fin grå hylla från Hübsch, men innehållet kan diskuteras. Siffror på en glaslykta eller vad det är, tilltalar i alla fall inte mig.

 

tejphållare i porslin

De små skrivbordsaccesoarerna från Kähler föll mig i smaken. Hade inte en aning om att jag någonsin skulle känna behov av att äga en fin tejphållare. Turligt nog fick en sådan följa med mig hem.

 

ljusstakar, terrakotta

Blev smått förälskad i de här keramikljusstakarna i terrakotta från serien Globo. Även dem från Kähler och finns i butik i mitten av september.

 

Marschallhållare

Apropå saker man inte trodde man behövde, måste jag ändå säga att det är en otroligt fin design på den här marschallhållaren från Klong som ingår i nya serien Fira, designad av Mia Cullin. Det går även att skifta ovandelen så att den kan agera ljusstake för inomhusbruk.

 

adventsljusstake_klong

De kommer även med en fin adventsljusstake i samma serie.

 

hammam-fouta-handdukar-houseofrym

House of Rym kommer i år med fler fina fouta-handdukar, även kallad hammam. Den senapsgula blev favoriten.

 

hylla_housedoctor

Mycket snygga hyllor från House Doctor. Kan inte låta blir att undra om inspirationen kommer från Frama?

 

porslin-keramik-vastergarden

Mycket ”stänk” på porslinet/keramiken nu. Jag gillar. De här kommer från Västergården.

 

porslin-emaljlik

De här fina ser ut som emaljkoppar trots att det är porslin. Minns tyvärr inte var de kom ifrån… Så om någon läsare vet – meddela gärna.

 

themoose-annacc

De här sköna lirarna som fått det självklara namnet ”The Moose” har tagits fram av en av mina bästa vänner Anna Crawford-Currie och keramikern Anna-Karin Edholm. Två härliga kreatörer här uppe i Åre. En älg som trots dess stilrena siluett ändå framhäver sitt kraftfulla uttryck. En underbar kombo. Till vänster skymtar även Annas skärgårdsmotiv på kuddar och brickor. De har bara funnits till försäljning på ett fåtal ställen förut, men hon har nu valt att öppna upp för inköp till fler butiker.

 

handdukar_commonsense

Härliga handdukar där baksidan är av frotté från finländska Common. En butik som tar in japansk design med nordisk och hållbar form. De väljer ut fina ting man inte ska tröttna på, utan som kan användas i det dagliga livet, år efter år. Sneglade även på deras papperstofflor och plånböcker.

 

gulakuddar-afroart

Afrort har alltid några nya smakfulla mönster att bjuda på.

 

soffbord-fermliving

Danska Firm Living visade upp de här soffborden i marmor som hamnade på min önskelista. Fastnade för den breda kanten/bården.

 

kuddar-butler-lindgard

Fler kuddar. De här hittade jag hos den sköna textildesignduon Butler/Lindgård. Otroligt vackert mönster. Gillar den slumpmässiga känslan på prickarna och att de har lite flytande vattenfärgsfeeling.

 

kokshanddukar_varg

Kristin, min bloggkollega, fastnade för Varg Designkollektivs plastmattor och jag blev kär i deras kökshanddukar, som kom direkt från väveriet. Men med tanke på hur min man missköter de jag har här hemma, blir det inga fler dyra varianter i vårt kök. När jag tänker efter så funkar de ju precis lika bra i badrummet. Där är de välkomna. //Sofia

Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar