Fortsätter lapa sol

blåsippor, ej fridlysta i Jämtland

Idag kl 20.00 sprätte jag bort plasten på den här favorittidningen. Slog mig ner i världens skönaste stol hemma på terrassen. Termometern visade fortfarande 24 grader i skuggan. Begrundade mina fina fångst av blåsippor från egna skogstomten, lyssnade till barnens glädjetjut från studsmattan på baksidan och önskade att det alltid var sommar här i Åre. Ja, fast bara på sommaren alltså. Det händer sig nämligen, gärna i maj/juni att denna charmiga lilla by förvandlas till någon form av ”Mordor”, samtidigt som min tidigare hemort Stockholm förvandlas till paradiset. Det vill säga i form av körsbärsblom, skärgårdsturer och härliga uteserveringar som poppar upp ur asfalten. Avundsjukt brukar jag tänka att det är väl straffet för att vi har det så bra här på vintern. Men i år har någon där uppe tydligen glömt att det var en av de soligaste vintrarna på väldigt länge och liksom missat att stänga av ”lampan”, för den bara fortsätter att lysa. Okej, jag ska inte ropa hej. Jag njuter för stunden i alla fall.

Annons

Nog om det. Jag ville faktiskt passa på att tipsa om att danska tidningen RUM numera finns att ladda ner till din iPad. Dock är jag personligen väldigt förtjust att bläddra i pappersform. //Sofia

Foto: Från mitt instagram, sofiaberg_are

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar