Här är hon – årets stjärnskott!

Karin Wallenbeck, årets stjärnskott, Elle Interörs Designpris 2013

Karin Wallenbeck, formgivare och utsedd av Elle Interiör till årets stjärnskott 2013.

Sitter på Stockholm Furniture Fair och laddar inför en dag späckad med information, intryck och inspiration.

I går deltog vi vid Elle Interiörs designprisutdelning. Läs mer om vinnarna i de andra kategorierna här. Där träffade vi bland annat formgivaren som fick utmärkelsen Årets stjärnskott, Karin Wallenbeck.

Annons

En produktiv arbetsmyra tycks det. Karin är en del av ett flertal designkonstellationer. Som en av två i designgruppen Whatswhat, anställd på inredningsbyrån Bas och en av de kreativt ansvariga för Snickeriets möbelkollektion håller hon sitt schema späckat.

Vi fick chansen att ställa tre snabba frågor:

 

Var hittar du din inspiration?

–      Nästan alltid utanför designsfären. Visst tittar jag mycket på gamla möbler, tillverkade under perioder när det fanns tid att göra ett arbete med noggrannhet från grunden. Men annars påverkas jag mycket av årstider tror jag. Jag gjorde tyget till en kudde i november. I dag kan jag se på det mönster jag formgav att det var tidig vinter. Det är tydligt.

Har du någon förebild i designvärlden?

–      Nej, inga förutom de jag jobbar med egentligen. Men jag tycker det är spännande med formgivare som ger sig in i sitt arbete med helt nya angreppssätt. Designgruppen Form Us With Love är ett exempel. De skapar uppdrag tillsammans med sina producenter, vilket är ett nytt sätt att jobba som formgivare. Det här är en ganska inrutad värld, så det gäller att vara kreativ på alla nivåer.

Vad har du på gång under 2013?

– Jag kommer att ställa ut i Milano och dessutom arbeta med spännande men än så länge hemliga projekt. Det händer mycket med Whatswhat, nya produkter som ska presenteras. Det blir ett händelserikt år.

lampa fä

, en skinnlampa formgiven av Karin Wallenbeck, producerad av Snickeriet.

Bilder: Sofia, Tingelings och Snickeriet

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar