I ett hörn här hemma

boucherouite, arne norell,

Vad hände, jag som skulle vara så aktiv idag? Några vänner ville ha med mig ut och cykla cross country på Pilgrimsleden, men jag tackade nej för jag var så otroligt sugen på att gå upp och få ett sista sista åk på Baksidan med min man. För uppe på fjället finns det nämligen fortfarande en hel del snö kvar. Är av någon konstig anledning inte riktigt mätt på skidåkning. Kanske för att den sista tiden på säsongen är den absolut bästa.

Annons

Men min man fastnade i skidboden och började valla in hela familjens ”skidpark” och jag hamnade istället här i soffan med TV4 play och ”Sveriges yngsta mästerkock”. Ett program som tydligen pågått ett tag men som jag helt missat. Liksom allt annat när man varken läser kvällstidningar eller kollar på TV. Men hallå, är de där barnen på riktigt? Vissa av dem tillverkade och lade upp sushi, som värsta proffskockarna!?! Själv berömmer jag min son för att han klarar av att koka ägg och diska själv. Däremot älskade båda mina barn programmet ”Hela Sverige Bakar” och ville därefter baka hela tiden. Så ikväll ska de nog få inspireras av de här minikockarna. Inspirerad blev jag också, i alla fall att bege mig till köket. Men det blev inte sushi utan det blev en glutenfri och osötad granola.

sofiaberg_tingelings.granola

Tog lite av det som fanns hemma och utgick från det här receptet, men min ingredienslista slutade så här:

 • 2 dl havregryn
 • 2 dl boveteflingor
 • 1 dl grovhackade hasselnötter
 • 1/2 dl mandelflarn
 • 1/2 dl pumpakärnor
 • 1/2 dl solrosfrön
 • 1/2 dl linfrön
 • 1/2 dl sesamfrön
 • 1 1/2 msk kanel
 • 1 ekologisk äggvita
 • 2 msk öländsk ekologisk kallpressad rapsolja
 • 1/2 dl chiafrön

Väldigt gott och fick fart på mig. Blev dock ingen uteaktivitet, men det slutade istället med en sådan där välbehövlig städ- och skurdag. //Sofia

Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

 

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar