Igloo-meditation i Åre

För 6 år sedan ”brakade” jag ihop på jobbet och då upptäcktes det att jag hade massa brister i kroppen. Och eftersom jag varit helt ovetande om det, ledde det till slut till ett för stort stresspåslag och jag blev långtidssjukskriven. Det tog väldigt lång tid att komma tillbaka. Eller om jag ska vara ärlig har jag fortfarande inte gjort det. Men jag har hittat verktyg för att bättre hantera stressen. Bl a att meditera och ta andningspauser. Vet att det kan låta flummigt, men jag kan rekommendera att gå någon form av mindfulness-kurs. Förra veckan besökte jag Tännforsen utanför Åre och deras igloo för en 3 h mind walk/meditation/frukost/föredrag som nystartade Mountain Mind Åre höll i. De kör faktiskt samma imorgon fredag och även 29 mars. Och eftersom det är en sådan vacker och inspirerande miljö, väljer jag att dela med mig av några bilder här bloggen:

Annons

Tännforsen

Det vackra fallet, beläget utanför igloon.

Tännforsen igloo

I isbaren blev vi serverade te i vackra träkåsor.

Tännforsens igloo

Under meditationen placerades vi på frigolitplattor klädda med renskinnsfällar.

Tännforsens igloo

En av alla vackra konstverk på igloons väggar.

Min syster var på besök, och följde med. Här håller hon en av de silvriga ”kåporna” vi klädde oss i för att hålla värmen under meditationen.

Tännforsen

Den vackra forsen. Mer rofylld miljö får man leta efter. //Sofia

Foton: iPhone-bilder, Sofia–Tingelings

 

 

Prenumerera på ELLE Interiör • Hanna

  Vad fint att du berättar, det kan nog stärka både dig själv och andra. Och vilket underbart ställe, det ska jag lägga på minnet.

 • Det visste jag inte om! Tack för info! //J

 • Alex

  Ja, du vi är nog många som kör på för hårt.. Man ska va så duktig. Hinna allt.. På jobbet, hemma, träning, vänner osv.. Livet går i 180!

  Att vistas i Naturen är ju ett fantastiskt sätt att bromsa..
  Vilken tur att vi bor så nära den:)
  Kram/AlexLaddar