Kort Formex-rapport

Tillbaka vid skrivbordet. Matt och yr efter en dag på Formex. Eftersom jag jobbade med att skriva på Formexbloggen hann jag inte riktigt gå runt så mycket som jag hade velat, men en kort kort rapport tänkte jag leverera:

Annons

Johan Carpners fina lampa Luchsia utsågs till årets produkt av Formex Formidables jury. Charmig, lekfull och vacker på samma gång. Formgivaren själv, som annars mest ritar stramt och vitt, var extra glad att hans mest personliga produkt är den som också fått mest uppmärksamhet. Nu vågar han sig på lite djärvare grepp och är i färd med att testa glas. Kanske får vi se något nästa Formex-mässa?

Av det jag såg blev jag nog mest förtjust i de här handgjorda produkterna från danska Musahar. Ett av de moderna företag som satsar på hållbarhet, kvalitet och någon form av socialt ansvar. Kuddarna tillverkas av kvinnor i Nepal. Det går att följa deras liv på Musahars hemsida.

Annars var det nog mest uppståndelse runt Maria Montazami och hennes väskor och tofsar.//Kristin

Bilder: Luchsia.com och Musahar

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar