Loppistavla och det funktionella och fina draperiet

textil maskros, doftperlagon, kruka sveskt tenn

Älskar färgerna i den här oljemålningen jag hittade på en loppis i våras. Betalade väl en 100-lapp för den. Den är från 40- eller 50-talet och är en Knud Verner Laursen. Den har nu fått en central plats här i köket. Draperiet till vänster med maskrosor har jag fått av min vän Ica. Hon ärvde det av sin farmor, men eftersom hennes man inte gillade det skänkte hon det till lyckliga mig. Nu är de dock skilda och undrar därför om jag kanske borde lämna igen det? Vi får ta en diskussion om det i Köpenhamn i helgen. Vi ska nämligen dit ett gäng och fira hennes 40-årsdag. Men jag hoppas innerligt att jag får behålla tyget. Förutom att jag gillar det och varje gång jag ser det blir påmind om hur snäll hon är, har det en väldigt viktig funktion. För i ”gluggen” bakom är det nämligen ett avlastningskaos utan dess like. Anledningen är att jag gillar ordning omkring mig när jag sitter hemma och jobbar, men när jag inte har tid att städa och lägga var sak på sin plats, får prylarna oftast en tillfällig placering där. Och ni vet sådana där viktiga papper, som man inte vet var man ska lägga, sådana man ändå vill spara och läsa igenom när man får tid. Ja, de är ganska många och de trängs där bakom. //Sofia

Annons

Foto: Sofia Berg, Tingelings

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar