Med familj i Paris

Jaha, det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Det var min blogg-kollega Kristin som skulle varit i Paris. Med sin familj. Och vi + en annan familj, skulle dyka upp där som en överraskning (ja, nu hade ju hennes dotter försagt sig, men det skulle ha varit en överraskning…). Och fira att hon fyller 40 år. Och fira att hon fortfarande ser ut som 35. Men det blev inte så. P g a en stackars magsjuk dotter (som nu äntligen är frisk), fick självaste födelsedagsbarnet stanna hemma. Och vi, som inte ens fyllt år, fick en helt fantastisk helg i Paris, och fick chans att lära känna deras fina vänner ännu mer. Knasigt och väldigt orättvist. Well, well, någon kanske undrar, men hur funkar det med barn i Paris? Men jo då, det gick över förväntan. Vi gjorde dock en stor research på barnvänliga tillhåll. Och stort tack till bl a fina bloggarna La Maison d’Anna G och Mokkasin för alla toppen-tips vi fått.

Annons

Eiffeltornet och båttur längs Seine och maffiga Notre-Dame har checkats av tidigare, men uppskattades såklart av barnen.

Charmiga butiken Merci var också barnvänlig. Tack vare fiket i bottenvåningen. Bilden till höger visar deras fina disk.

Vid entrén fanns också ett mysigt fikahål. Tänk att en bokhylla och ett gäng glödlampor kan göra en korridor så inbjudande.

Hade jag haft en smalare balkongräcke hade jag köpt med mig något från Az & Mut. Glömde titta var de fina pallarna/barstolarna kommer ifrån. Tankarna går åt Prouvé.

Merci hittade jag även en vacker klase med lampor och Supils SL 10 med träsits.

Inne i fina barnbutiken Bonton suktade jag på kläder som tyvärr var alldeles fördyra för någon att växa ur. Men inspirationen var gratis.

Vackert golv på det enorma brasseriet La Coupole. En gammal järnvägsstation från 1927 där det numera bjuds på bl a skaldjursplatå. Otroligt vänlig personal, som mer än gärna bytte duk två gånger och kom ut med ny champagne när våra yrväder till barn hade svårt att sitta still. Lamporna hittade jag utanför Vivienne WestwoodLa Fayette.

Vi tillbringade en förmiddag ute på loppmarknaden le Marché aux puces Saint ouen. Inspirerande, men tyvärr inget ställe att fynda på. M a o galet dyrt.

Så fint med alla färgglada knappar och pärlor mot de gamla trälådorna och de otroligt fina rullvagnarna.

Hotel du Nord blev stället för sista kvällen. Otroligt atomosfär och jag lyckades få en bild på inredningen innan det blev smockat med folk. En stor eloge till alla fyra barn som turligt nog agerade som stilla ljus den här kvällen. Kan möjligtvis bero på att deras mamma sagt – ”om ni sköter er lovar jag att ni ska få åka till Disneyland imorgon”… //Sofia

Foton: Sofia Berg, Tingelings + en från Hotel du Nord

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar