Nya vackra Åregården

IMG_7377

IMG_7375

IMG_7374

IMG_7376

IMG_7378

IMG_7379

IMG_7381

IMG_7380

Precis så här skulle jag vilja ha det när jag åker på fjällsemester till Åre. Något som tyvärr aldrig kommer att hända. Det är faktiskt det enda negativa med att bo här. Att man liksom aldrig kommer vara turist. Men för alla er andra som har turen att bo i ett vintergrått Stockholm eller liknande så skulle jag utan att tveka checka in här. Åregården har alltid varit charmigt, men nu har det snäppats upp ännu ett hack och blivit det ultimata fjällhotellet. Det ligger precis vid torget, nära backen, gemytligt men ändå lite kaxigt och så rätt i tiden. Ny ägare är Joachim Kuylenstierna som även ligger bakom Bungenäs på Gotland. Och eftersom åreborna Sonny, Paddan och Tomas står för driften och den goda smaken vet man redan nu att det kommer bli en succé. Killarna ligger även bakom de populära restaurangerna Vinbaren, Ölbaren, Timmerstugan och Broken här i Åre och den sistnämnda även i Stockholm. Hur hinner de undrar jag? Vet i alla fall att de är duktiga på att omge sig med bra personal, vilket verkar vara ett bra recept.

Annons

IMG_7371

Ikväll blir det liksom lite premiär av lokalerna och vi har bjudits in till VINTERBAL där allt överskott går till nystartade Årefonden, som är tänkt att hjälpa kommunen med försköning av Åre by. Eftersom jag har haft tokmycket att göra senaste veckan har jag inte riktigt hunnit tänka på vad jag ska ha på mig. Men ett snabbt samtal till min pappa i tisdags resulterade till att min gamla balklänning à la vinrött sammetsfodral anlände hit idag. Så underbart att en 20 år gammal klänning får luftas igen. En åtta år nött men charmig väska och dessa Whyred-skor som gissningsvis har fem år på nacken ska också få komma ut och glänsa. Den som spar… //Sofia

Foton: iPhone, Sofia Berg – Tingelings

 

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar