Stockholm Furniture 2014 – del 1 – favoriten

Så är vi på hemmaplan igen efter två hektiska dagar i Stockholm. Fylld med massa ny inspiration/idéer och intressanta möten. Svårt att veta var man ska börja, men det får nog bli det som stack ut och inspirerade mest. Det hittade vi i Greenhouse. En hall på mässan där studenter från olika designskolor samt fria formgivare som inte har sin produkt knuten till någon producent och som inte har visats tidigare, får chans att visa sina ting. Där föll vi som furor över Carl Malmsten Furniture Studies vackra projekt. De hade fått i uppdrag att framställa produkter i almrot- och vavonnarotsfanér i samarbete med Svenkt Tenn. Och om jag får gissa kommer flertalet av dem i produktion. Och om jag får gissa igen, tror jag vi kommer få se mycket av det här träslaget även utanför Svenkt Tenns dörrar. Kanske inte i så stora format som exempelvis Josef Franks klassiker ”Ett skåp med 21 lådor”, även kallat ”Nationalmuseiskåpet”, då det köptes in av museet i samband med en utställning 1952. För den lilla haken är att det inte verkar vara det billigaste materialet… //Sofia

Annons

odlingsskap_fonsterskydd_carlmalmsten_vavonnarot_svenskttenn

Sebastian Hedengrahns ”Fönstergrönska” är ett litet drivhus som samtidigt agerar insynsskydd och är anpassat för standardfönster. Vill ha!

 

DSC_9838

Fin förvaring med vändbara luckor av Karin Lindman.

 

Vavonnarot

Andreas Beijer hade gjort en fantastisk ask/låda/smyckeskrin där du förvarar något du håller kärt och som sedan skymtar igenom locket/glaskulan.

 

DSC_9841

En dambetjänt med avlastningsplats även för smycken och handväska borde väl vara lika självklart som en herrbetjänt? Den här är framtagen av Linda Loland.

 

DSC_9842

Saina Barazandes nätta, tunna förvaringslådor i laserskuret mönster där du kan skymta innehållet.

Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

Prenumerera på ELLE Interiör





Laddar