Stockholm Furniture Fair 2014 – del 2 – Greenhouse

Vi fortsätter med favoriter från Greenhouse. Den del av mässan där designskolor och fria formgivare får lov att visa upp sina alster. I år deltog 36 designskolor och 36 formgivare från 16 olika länder.

Annons

DSC_9792

Bendy Bench, framtagen av studenterna Sarah Cramer & Anders Engholm från danska VIA University Collage ger en ny tolkning av den traditionella köksbänken. Den är utformad att vara vacker från alla sidor med ett omfamnande ryggstöd som inbjuder dig att vara social och interagera med människor runt omkring. Otroligt vacker, men kan inte låta bli att undra om de sneglat på Lukas Dahléns Wave?

 

DSC_9794

Från samma skola hittade vi den fiffiga pallen W77 av Louise Tøt. Den fungerar fungerar både som en liten ergonomisk stol och träningsredskap för balans. Syftet med den är att stärka allmän kroppsmedvetenhet och införliva skönhet i träningsutrustning och därmed göra det till en synlig del av det moderna hemmet.

 

DSC_9800

DSC_9802

3swedes

Fint förvaringsprojekt från 3swedes.

 

DSC_9815

Vackra, skira textilier från Amanda & Matilda.

 

DSC_9816

Man ser mycket glas och speglar över lag nu. Det här bordet från White Cubes stack ut som något innovativt och nytt, trots sin enkelhet. Jag kan dock inte se något så ömtåligt i mitt egna hem.

 

DSC_9817

Apropå kuber, presenterade Studio Very Very Gold något som för tankarna till Minecraft för designintresserade vuxna.

 

DSC_9821

Rotting-bordet Low av Miguel Soeiro är ett asymmetriskt bord som ger ett nytt utseende beroende synvinkel, och är utformad för att kunna kombineras med flera olika typer av möbler.

 

DSC_9825

Iögonfallande skåp tack vare dess inglasade ljuslåda för placering av vackra stilleben är Studio Ljung & Ljung´s Uno . Som ett litet vitrinskåp i skåpet. Eller vad man säger. //Sofia

 Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

Prenumerera på ELLE Interiör  • Coosy

    Nice and awesome wood texture. Fantastic furniture.


    Belysning

  • Saint Home

    I like this all texture and furniture works..


    HeminredningLaddar