Surftripp i Varberg och bloggträff i Göteborg

Surfhelg, tjejhelg

I helgen var jag på surftripp i Varberg tillsammans med gamla Åre-vänner. Vi är tre som bor kvar medans tre av dem bor i Stockholm nu och en av dem har flyttat till Varberg där vi under helgen huserade i en lägenhet intill Surfers och Surf Saloon. Det sistnämna drivs av min vän och är ett underbart soft litet ställe som du kan läsa mer om hos Krickelin på Lovely Life. Det blev både SUP och Windsurfing i ett förvånansvärt varmt vatten. Men vinden tillät tyvärr inte den planerade vågsurfingen. Njöt även av Asia Spa på Varbergs Stadshotell, något som verkligen rekommenderas. Det blev för övrigt utsett till årets spa 2013. Fullt förståeligt.

Annons

bloggträff för inredningsbloggare

På söndagen åkte jag vidare upp till Bloggforum som anordnades av Frida Ramstedt som driver Sveriges mest besökta inredningsblogg Trendenser. Tills sin hjälp hade hon även sin nyanställda och fantastiska Helen och sponsorerna ovan.

Nyrenoverat Scandic-hotell i Göteborg, Scandic Rubinen, Ruby Bar, Bloggträff för inredningsbloggare

Det var jag (Kristin min bloggkollega befann sig i Frankrike) och 59 andra bloggare inom inredning och design som fick inkvartera oss på det nyrenoverade hotellet Scandic Rubinen som invigs 23 maj. Ovan ser du deras nya restaurang/bar på gatuplan som fått namnet Ruby Bar. Är väldigt förtjust i Holly-pinnstolarna som skymtas till vänster.

bloggforum2014

Vi höll mestadels till i deras stora Meeting-avdelning där vi lyssnade på många intressanta föredrag och på bilden ovan har vi delats upp i grupper för att skapa djupare disskussioner kring vissa frågeställningar. Väldigt givande och kul att jag fick umgås lite mer med mina favoritbloggare från Lovely Life och underbara Mokkasin-Sofia.

bloggforum2014_scandicrubinen_hotellrum

Hotellets stil påminner om Scandics stolthet i Stockholm – Grand Central, men med ett lite enklare uttryck.

Scandic Rubinen, nyrenoverad restaurang, DOOS Arkitekter, Odd Birds

På kvällen testade vi restaurangdelen på övervåning och Scandic berättade om nyrenoveringen som Doos Arkitekter ligger bakom. Längst till höger skymtar Mia Linnman från fina bloggen Solid Frog. Och den så alltid ”lilla världen” visade att vi hade gemensamma vänner. Den sista och otroligt viktiga slutklämmen/stylingen ligger konstärskollektivet Oddbirds bakom. Exempelvis de små apotekarna i mässing och trä på borden och…

bloggforum2014_scandicrubinen_3

… val av porslin som blandats upp i lite olika former/utseende.

bloggforum2014-trendenser-frida-helen-tantjohanna_takbaren

Avslutade kvällen med lite bubbel uppe på deras Rooftop Bar. Här med Helen + Frida på Trendenser och Tant Johanna på Lovely Life.

podcastintervju

Dagen efter var det fler intressanta föredrag och bloggarna bakom KLstyle och Hannas Inspo önskade en kort intervju med mig till deras podcast Haket med Hanna och Karin. Saknade i denna stund min vana radiopratande blogg-kollega Kristin. Har därför inte vågat lyssna eller ens söka på det avsnittet om Bloggforum. Men kul var det, och alltid lika roligt att träffa personerna bakom de bloggar i detta avlånga land som inspirerar i form av bilder och texter. //Sofia

Foton: Sofia Berg, Tingelings

 

 

Prenumerera på ELLE Interiör  • seventeendoors

    Fina bilder från bloggforum, och jag känner lite likadant som du om den där intervjun. Jag fick också svara på frågor och sällan har jag svamlat mer.. Ångest. Tror jag helt enkelt struntar i att lyssna…
    Kul att ses!

  • Sofia

    Detsamma, otroligt kul att ses!Laddar