Tips på sköna sängar och fina ben

prettypegs-sangben-dagmar-carl-3

 

prettypegs-dagmar-carl-sangben

Oj vad jag har letat efter sängar, sänggavlar och sängben sedan vi flyttade in i huset. För drygt 7 år sedan… Nu tycker jag ändå att jag hittade en bra lösning. Det blev först och främst en prisvärd och samtidigt skön säng från Ikea. På min sovsida blev det Sultan Songli (medel) med Sultan Toröd bäddmadrass. Min man tog en fast resårbotten, Sultan Skaun men med samma bäddmadrass som mig. Tack vare den fina grå färgen behöver man liksom inte gömma madrassen längre. Till skillnad från våra tidigare i mesblått. Att hitta fina sängben är också ett kapitel för sig. Hade bestämt mig för att jag vill ha träben i tiltad lutning à la retrostil. Hittade ett par fina i ask men med teakfärg vid namn DagmarPretty Pegs. Ett företag som gör möbelben anpassat för bl a Ikea-möbler. Utmaningen var nu att få sängen att se ut som en helhet och med bara 4 st synliga ben trots att den består av två bäddmadrasser. Därför beställde jag även fyra raka ben från samma ställe (Carl) och monterade dem en bit in. Voilà! Inte så dumt va? //Sofia

Annons

Foton: Sofia Berg, Tingelings

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar