Trendig pläd från ”Over There”

Tidigt i höstas fick vi en liten sneak peek på en bloggträff om hur trendanalytikern Stefan Nilsson spår 2011:s trender. En av dem kallar han ”Howdy Cowboy”. Ett citat från honom ” En fortsättning på den rustika trenden under 2010. Men nu flörtar vi med det amerikanska arvet med svarvade detaljer och rutiga flanellskjortor. Mer shaker-stil, avskalat och nyenkelt. Vi går vidare från svenskt traditionellt till mörkare trä, lite amerikansk jaktstuga, där vi sitter i fåtöljen med en pläd och djurhud på väggen.”

Annons

M a o som faktiskt många hotell, restauranger och fjällvillor ser ut här uppe i Åre. Det finns även en del moderna, minimalistiska varianter, men det verkar vara det gedigna och rustika som gästerna helst vill ha idag. I alla fall när de är på semester. Vi får väl se om de tar det med sig hem 2011. En bra början är väl den här pläden/filten som jag dök på tack vare bloggen Too much inspiration och hennes inlägg om Pendletons kuddar från Formex. Har precis fått info om att de har återförsäljare som ROOM och Länna Möbler.

Och som ofta, är ju inredningstrenden ett steg efter modet, och där har vi ju sett just flanell- och denim-cowboys ett tag. Så Jiihaa!!! //Sofia

Foto: Pendleton

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar