Weekend i Köpenhamn

IMG_6201

herringbone, kakel, klinker, fiskbensmönstrat

Det blev en väldigt blöt helg i Köpenhamn, kameran plockades inte upp så ofta som den kanske borde, med tanke på alla fina miljöer. Och är man sju vänner som inte ses så ofta, prioriterar man liksom mer att umgås än att fota. Som tur är… Men en del bilder blev det. Och det regnade som sagt extremt mycket. Lyckligtvis hade jag med mig ett par tokgamla skor, dock i skinn, men som fick agera gummistövlar. På lördag kväll kom det närmare 100 mm på två timmar. Har aldrig någonsin varit så blöt, trots att jag då bara gick 100 m från taxin till vårt hostel.

Annons

IMG_6151

IMG_6141

IMG_6136

IMG_6150

IMG_6153

Det blev frukost på Atelier September, som låg runt knuten och som Ida Magtorn, också bloggare här på Elle Decoration, tipsat om. Och även min bloggkollega Kristin, som tyvärr var tvungen att stanna hemma från denna tripp. Men TACK! För vilken underbart ställe. Hade kunnat sitta här i timmar. Och det gjorde vi väl också. De var nämligen inte så snabba på beställningen. Tänket var mer slow. Och jag som inte var så hungrig bara njöt, till skillnad från några av mina vänner som började få en riktig dipp innan allt gott serverades.

IMG_6160

IMG_6159

IMG_6161

Ett besök på Stilleben blev det förstås. Fastnade för deras vackra snäckhängen och tänkte köpa ett stenunderlägg från Made a Mano, men beslöt mig för att det var för tungt att släpa hem på flyget.

IMG_6192

En av kvällarna blev det förrätt på Bistro Pastis och varmrätt på Kødbyens Fiskebar. Saknar bilder därifrån, men kan rekommendera dem båda. Den andra kvällen blev det AlmanakThe Standard som öppnade i Köpenhamn för ett år sedan. Menyn är modern dansk mat. Otroligt gott och trevlig personal, men vi kände oss faktiskt lite unga till skillnad från resten av gästerna. Efteråt gick vi vidare till en bar i närheten som jag glömt namnet på. Väldigt synd, för de serverade fantastiska drinkar och alla i olika vackra glas/koppar. I vilket fall som helst fick jag mersmak och längtar redan tillbaka. //Sofia

Foton: Sofia, Tingelings

 

Prenumerera på ELLE Interiör

Laddar