Williamsburg – en underbar oas i New York

Vi var för snåla för att bo på Manhattan. Så det blev Williamsburg. Förutom priset – 300 SEK/person och natt, är jag väldigt lycklig över att jag fått ta del av denna underbara oas. Lite söderkänsla – avslappnat och kreativt. Vår första kväll hade vi bokat på Juliettes, en charmig fransk bistro med mysig takterrass. Älskar deras exteriöra lampor. Gamla gatlyktor som känns over size på ett fint sätt. Frukostarna intog vi alltid på Fabianés Café and Pastry på Bedford Ave. Deras Organic baked eggs blev en stående favorit. Och om du är i Williamsburg på helgen måste du kika in på Artists & Fleas, där numera hälften av mitt smyckesförråd kommer ifrån. Second Hand blandat med massa härliga up coming designers. Strax intill, nere vid vattnet dukar Brooklyn Flea upp på helgerna. På lördagar är det matmarknad och söndagar loppis. Hade ingen möjlighet att gå dit på söndagen, och det var kanske tur, ifall jag skulle dyka på något fin möbel som jag omöjligt skulle kunna ta med mig hem… //Sofia

Annons

Foton: Sofia Berg, Tingelings förutom bild 3: Clay Williams

Bild 1: Utsikt från vår balkong på Metropolitan Ave.

Bild 2. Juliettes

Bild 5: Williamsburg bridge

Prenumerera på ELLE Interiör • Åh lyckost där. NY! Nu längtar jag tillbaka så in i vassen…. Och boom boom room, flådigt så man spricker fast jag hade absolut inget problem med att dricka bellinis där ;)). Höll på att svimma över den där utsikten och allt det guldiga… Näää, nu längtar jag tillbaka så jag dör lite….

 • Lina

  Vilket hotell bodde ni på? Kan du rekommendera det?

  • Sofia och Kristin

   Hej Lina,

   Kolla på http://smartapartments.com/. 135 Metropolitan Ave. Det var prisvärt boende, men inget att rekommendera interiörmässigt, men nybyggt. En lägenhet som vi bodde 5 personer i. Inrett med enkla IKEA-möbler. 300 kr/person och natt. Väldigt billigt…

 • Ev

  Undrar vilket hotell ni bodde på??

  • Sofia och Kristin

   Hej Ev, kolla ovan kommentar som jag svarat på. Lycka till!Laddar